1

Téma: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

Itt lehet megtárgyalni mindent, ami a Leitha újjáépítésével kapcsolatos.

2

Válasz: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

Bizonyára olvastátok az elmúlt napokban kialakult " beszélgetést " a TIT levelező listán.
Körvonalazódik egy igen hasznos elképzelés: amint visszajön a Leitha Révkomáromból, regeteg hátramaradt munkát kell elvégezni a hajó fedélzetén és a belső tereiben.
Szándékaim szerint és eggyeztetve Stankovics András müszaki vezetővel szeretnénk a hétvégékre három napos terminusokban munkacsapatokat szervezni.
A szállás és étkeztetés helyben a lakóhajó fedélzetén ill lakóterében megoldható.
Akár már most is el lehet kezdeni a jelentkezést,  egy naptár szerű táblázatban azt kitöltve.
Az időpont melett célszerű lenne megjelölni az esetleges készségeket, festés,- asztalos,-lakatos,-stb.
Bizunk benne , hogy július elején már aktuális lesz a dolog.

Üdvözlettel   Bicskei János

3

Válasz: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

Pontosan ezekre az egyeztetésekre szolgálna ez a téma. Sőt, ez a téma igazán a munkákat koordináló lapnak lenne a kiegészítője. Stankovics Andrásnak már e-mailben megírtam, hogy a lap él és szerkeszthető. Ott egyrészt fel lehetne sorolni, mindig naprakészen tartani az elvégzendő munkákat, hogy a jelentkezők mindig lássák, éppen mire lenne szükség. Kedvcsinálónak meg az eddigi munkákról lehetnének fent képek és beszámolók: a Nordenfeltről és hajógyári munkákról már vannak.

Nem utolsó sorban pedig kívülállók is láthatnák, mi folyik az egyesületünkben. A fórum erre is szolgálna: ami nyilvános, azt inkább itt beszéljük meg, hogy bárki belepillanthasson tevékenységünkbe, lássa sokrétű aktivitásainkat, esetleg kedvet kapjon csatlakozni hozzánk.

4

Válasz: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

Működik az újjáépítés munkáit koordinálni hívató lap.

Válasz: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

A Lajta mikor érkezik haza Komáromból? Hétvégenként szívesen vállalom emberek fuvarozását a hajóra, ill. én is be tudok segíteni a munkákba. Bölcsészként nem értek semmihez, de festeni még én is tudok. smile

6

Válasz: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

Ez az a kérdés amire még mindig nincs válasz. Talán a hónap végén, de elcsuszhat még augusztus első napjaira is. Viszont nem Neszmélyben, hanem itt Bp -en az Újpesti Mahart kikötőben lesz a befejezés.

7

Válasz: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

Lesz még látogatás Révkomáromban? Sajnos a legutóbbi, amin részt vehettem volna, elmaradt...

8

Válasz: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

Megvan a Lajta monitor haza érkezésének az időpontja:július 25.vasárnap.
A befejező munkálatok helyszine az Újpesti Mahart kikötő Váci út felöli oldalán a " Bravó Dock" kft lakatos mühelynek berendezett uszálya mellé kötve. Megközelithető a Váci út felöl, egy kis parkoló is van, BKV járat 196,- 1O4 busz illetve Metró ( Újpest Városkapú)
Szükség van lakatos, hegesztő, asztalos, festő, üveges, villanyszerelő, modellező,anyagmozgató és takaritó munkákban járatos személyekre.
A rendelkezésre álló rövid idő miatt,feszitett munka végzésre kell berendezkedni, jó lenne ,már most elkezdeni a bejelentkezéseket, hogy ki mikor és mit vállalna, hogy arányosan mindig legyen szorgos munkáskéz a fedélzeten. Ha lehet ne csak hétvégére , hanem akár hétköznapra is legyen jelentkező. Esetleg szabadságot kivéve, vagy akár a hétköznapi délutánok, esték is szóba jöhetnének.
Bizonyos munkák esetében még hasznos is lehet , ha nem a napközbeni hőségben kell szenvedni.
A hétfői klubnapon persze részletesen megbeszéljük a dolgot.

9

Válasz: A Leitha (Lajta) monitor újjáépítési munkálatai

A legfrisebb információ szerint a Lajta 29.-én csütörtökön érkezik Budapestre, a térképen megjelölt helyre. De nem muszály várni addig is van munka böven, az uszályon tonna számra van az előre legyártott acélszerkezet: lépcsők, korlátok, járó lemezek, ajtók lebúvó nyillás fedelek...stb.
Mindezeket már most is lehet rozsdátlanitani, alapozni. Tehát, várjuk a jelentkezéseket!