1

Téma: Lajta Monitor Múzeumhajó Újpesten

Kedves Barátaim, Tagtársak, Vendégek és minden érdeklödő!

Az ünnepélyes keresztelő után mód van a Lajta igazi nagyközönség felé bemutatásának.
A mai nap tisztázodtak a körülmények az Újpesti Polgármesteri Hivatalban.

Az Újpesti Városnapok keretében kiállitás nyillik a "Magyar Hajóépités 175 éve"cimmel.
A helyszine az Újpesti Gyermek és Ifjúsági Ház szinházterme. cime:1O42 Budapest István út 17-19.
Ideje : 2O1O augusztus 29.-szeptember 19. a megnyitó 29.-én vasárnap délelött 11. óra.
Ezzel egyidőben , három héten át a Lajta Monitor Múzeumhajó a közönség részére nyitva tart.
Helyszine : Újpest Mahart kikötő, az Árpád út betorkolásával szemben a Váci út felőli oldalon.
Nyitvatartása délelött 8ó-12 .-ig szervezett iskolai csoportok részére ingyenesen.valamint délután 16ó-2O.-ig a nagyközönség részére 1 OOOft/fő belépő dij ellenében, amely a Lajta Monitor Múzeumhajó további munkálatait támogatja.

Minden érdeklödőt szeretettel várunk!

Válasz: Lajta Monitor Múzeumhajó Újpesten

A következő napokon tudok vállalni tárlatvezetést: szeptember 5, 11, 12, 18, 19. Hétköznap este 6-ig dolgozom, és sajnos már alig van szabadságom. Továbbá a megnyitó napján is, amennyiben van rá igény.

Utoljára Bánsági Andor szerkesztette (2010.08.24. 13:40:23)

3

Válasz: Lajta Monitor Múzeumhajó Újpesten

Átraktam a témát, hogy egyben legyen az összes lajtás téma.

4

Válasz: Lajta Monitor Múzeumhajó Újpesten

Tisztelt Barátaim!
Szombaton az eső és a hideg ellenére meglepően sokan jöttek megnézni a Lajtát. Volt aki a családjával, volt aki a motorozást vagy biciklizést megszakítva, volt aki bevásárolni indult de a buszról meglátta a hajót és leszállt csak a Lajta kedvéért, voltak hajósok és volt több idős bácsi, akik már a hajó belsejét nem tudták megnézni mert a lépcsőzést nem merték vállalni, de élvezettel sétáltak végig a fedélzeten. Sokan jelezték, hogy visszajönnek vasárnap, vagy a következő hétvégén a barátaikkal. Délután már segítséget kellett kérnünk, mert ketten nem győztük a vezetést, és mint mindig a segítség Hocza Pisti személyében jött. Az utolsó vendég hét óra után ment el és igen jó érzést hagytak bennünk. Volt vendégünk aki több órát töltött a hajón és élvezettel hallgatta végig Tamás előadását több alkalommal. Köszönöm látogatóinknak a szép hétvégét, érdeklődésükkel nagy örömet szereztek nekünk! P.R.

5

Válasz: Lajta Monitor Múzeumhajó Újpesten

Tisztelt Tagtársak!
Szeptember 18.-án ismét nagy forgalom volt a Lajtán, és az időjárás is kegyes volt hozzánk. Délután már kevesen voltunk a vezetésre, pedig 10-15 fős csoportokkal indultunk. Újpest büszke lehet, hogy ilyen szép kiállítást kapott, értem itt a Lajtát az öbölben és a Hajógyártás 175 éve kiállítást. Sajnos ismét meg kell jegyeznem, hogy kevés reklám lehetőséget kaptunk, így nem jutott el az infó mindenkihez. Több látogató rótta fel, hogy tök véletlenül szúrták ki az Újpest újság nyúlfarknyi hírdetését. Bár nem tudom mit kezdtünk volna a tömeggel ha mindenkihez eljutott volna a hír.Jó volt részt venni a munkában és mindenki nevében megköszönöm Jánosnak a rengeteg melót. P.R.