1

Téma: Mikor kell használni a PHP-t vagy a Node.js-t

Mindkettő háttérnyelv, de a Node.js előnyt adhat Önnek, ha olyan rendszert keres, amely JavaScript-t használ mind az előtérben, mind a háttérben. Ha háttér-technológiák közül próbál választani, akkor valószínűleg érdemes egy kicsit részletesebben belemenni.

Mikor kell használni a PHP-t?

Központosított szerver: Abban az esetben, ha nem tervezzük az alkalmazásunk több szerverre történő méretezését, használhatjuk a LAMP-ot (Linux, Apache, MySQL és PHP). Ez a projekt követelményeitől függően változhat.

Hordozhatóság: A PHP rugalmas nyelv. A web hosting alacsony költségei és a szerverek elérhetősége a PHP-hez túl van az asztalon. A PHP szinte minden olyan platformon futtatható, amelyre Apache, IIS telepítve van, és támogatott adatbázis-rendszerrel rendelkezik, ami a PHP alkalmazásokat rugalmasá és könnyen telepíthetővé teszi.

Mikor kell használni a Node.js fájlt?

Nyelv megosztása: A Node.js lenne a helyes választás, ha a projekt olyan dolgokat tartalmaz, mint MongoDB, ExpressJs, AngularJs, BackBoneJs, ReactJs, SPA (egyoldalas alkalmazások), .. ez megkönnyíti a rendszer teljes használatát a JavaScript használatával .

Valós idejű: A Node.js nagyon jó azoknak az alkalmazásoknak, amelyek valós idejűek, de aggódnék a Node.js használatával a pénzügyekkel és pénzzel kapcsolatos alkalmazásokhoz, mert a Javascript maga nem megbízható számokról beszélve, mivel minden egész vagy lebegő és nincs valódi egyértelmű különbség a kettő között, a "lebegőpontos szám" a példa a JavaScript-számításokra. Biztonságosabb nyelv ajánlott, ha olyan pénzügyi alkalmazásokon dolgozik, amelyek sok számítást igényelnek, vagy ha kellően megbízható könyvtárat kell telepíteni.

Sebesség: A Node.js sokkal gyorsabb, mint a PHP, ha a végrehajtás sebességéről van szó, ha az alkalmazáshoz csak a sebességre van szükség, például egy böngészővel rendelkező többjátékos játékhoz vagy alkalmazáshoz. Csevegőalkalmazásokhoz a Node.js jobb választás, mint a PHP .