1

Téma: BAJA 2011

Lassan egy éve történt hogy újraavattuk csicseri Csicsery László és oraviczbányai Mahr Jenő sorhajóhadnagyok felújított síremlékét a bajai Kálvária-dombi temető katonai parcellájában.
Idézet Nagy Áron cikkéből (MNO)
Az 1919-es ellenforradalom hősi halottjainak kegyeleti helye a Lajta monitorról elnevezett emlékév utolsó állomásán a magyar tengerészeti hagyományőrzők öszszefogásának és a Honvédelmi Minisztérium támogatásának eredményeként nyerhetett ismét méltó formát – közölte lapunkkal Balogh Tamás. A TIT Hajózástörténeti, Modellező és Hagyományőrző Egyesület vezetője elmondta: az első világháborúban tengeralattjáró-parancsnok Csicsery neve a világégés után kapcsolódott össze a Lajtáéval, amikor a Tanácsköztársaság idején hazánk védelmében a cseh intervenciósok ellen vezényelte a hadihajót.
Amikor a kommunista hatalom a magyar nép ellen is be akarta vetni a monitorokat, Csicsery és társai fellázadtak. A lőszerük hamar elfogyott, utánpótlást pedig csak Baján, az antanttól remélhettek, ezért dél felé hajóztak a Dunán. A Lajtát több más hajó is kísérte, köztük a Munka nevű felfegyverzett gőzös. Ez a paksi aknazárnál újra fölvonta a vörös lobogót, mire a Komárom figyelmeztető lövést adott le. A Munka válaszul tüzet nyitott, s bár a párbajból az ellenforradalmi flottilla került ki győztesen, Mahr Jenő s a Lajtára súlyos sérülésekkel átszállított Csicsery László életüket vesztették

http://www.facebook.com/photo.php?v=240 … mp;theater

2

Válasz: BAJA 2011

Google account is a popular user-account that helps millions of users to get several services of it. However, some of its users are failing to proceed over the Gmail account recovery by date of birth on their own. If you are unable to recover your Google account on your own, you must contact our service expert immediately.

3

Válasz: BAJA 2011

Deleting your att email account is like deleting all your presence with att email services, but yes you can also recover your account whenever you want to and that too a very simple and quick process. So now, the question is how to delete att email account, well you need to go to your profile, and then you need to go to some more options to complete the deletion.