1

Téma: WEB-lappal kapcsolatban

Csak egy rövid észrevétel a honlaphoz.

A fórumról nem egyszarű visszalépni a kezdőlapra.
Lehetne egyszerűsíteni a közlekedést?

Üdv
János

Silk

2

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Jogos az észrevétel, nem is ilyen lesz a végleges forma. Amint végleges tárhelyére kerül az oldal (ez napok kérdése), ugyanúgy, ahogy mindegyik másik lapról, a fejlécre kattintva a fórumból is vissza lehet majd térni a weblap nyitólapjára (ez jelenleg most hibásan működik). Egy ugyanerre szolgáló link helyet fog kapni a fórum menüsorában (Kezdőlap, Felhasználólista...) is.

Ide pedig a továbbiakban jöhet minden egyéb észrevétel, javaslat is.

3

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Az utóbbi napokban néhány módosítást végeztem a weblap motorján.
Kérném, hogy aki a weblap böngészése közben böngésző címsorában lát "#" jelet, de utána felkiáltójelet nem, törölje a böngésző gyorsítótárát, majd frissítse az oldalt a helyes működéshez.

4

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Ismét jelentős fejlesztések történtek a weblapon, aminek köszönhetően pl. gyorsabb lett a betöltődése. Kérem, hogy aki bármilyen hibát, furcsaságot észlel, jelezze.

5

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Frissítve lett a blogbejegyzések megjelenítő motorja, a képgaléria és a videógaléria. Így pl. már a fotóalbumok leírása is látható, ha megnyitjuk az albumot. Ha valaki akármilyen hibát észlel, kérem jelezze.

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Szerintem a Facebook gomb helyett egy Facebook plugint kellene berakni a siteba, a menü alá, mint ezen az oldalon is látható a jobb oldalon: http://cosplay.hu

7

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Ugye nem ugyanarra van a kettő: ez a gomb a Robi által karbantartott Facebook oldalt hivatkozza. Ott lehet mindent "lájkolni", ahogy a blogunkban is. Egy nagyméretű Facebook doboz az egyesületi weblapon vagy egy mindenhol megjelenő like gomb (az eleve közösségibb, "lazább" műfajt képviselő bloggal ellentétben) viszont szerintem komolytalan lenne.

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Ha megnézed a linkelt oldalt, ott van egy kisebb változat is, azt szerintem simán ki lehet tenni. A Robi által indított Facebook oldal jó kezdeményezés, de fájdalmasan kevesen lájkolják. Ezért gondoltam, hogy egy modullal meg kéne támogatni a weboldalunkon. Ezen felül nem ártana neki csinálni egy kisebb facebook kampányt is, hogy többen lájkolják. Néhány ezer forintból megoldható.

9

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Igen, a kisebb változatról (ha a Like gombról beszélünk) írtam, hogy komolytalanul mutatna a weboldalunkon. A Facebook oldalt pedig a nagyobb dobozzal lehetne lájkolni, de őszintén szólva ezt elég értelmetlennek tartom (a normál weblapon lájkolni a Facebook-oldalt...), hiszen azt a saját felületén (azaz magán a Facebookon) orrba-szájba lehet.
A Facebook kampányra nyugodtan írd le az ötleteidet, mert jó ötlet :-).

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Igen, de gondolj bele. Vannak a hajosnep.hu-nak olyan látogatói is, akik nem ismerik a Facebook oldalt. (Annak az oldalnak is van Facebook oldala, amit belinkeltem.) Hidd el, ha kitennél egy olyan boxot, ami ott is van, több lájkolót hozna a Facebook oldalnak. Ez egyfajta külső támogatás. A Facebook kampányról majd később, megbeszélem a kollégámmal, aki jobban ért a Facbook-os kampányokhoz, mint én.

11

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

smile

Utoljára Cirkáló szerkesztette (2010.12.04. 08:44:31)

12

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Sziasztok!
Kedves Tőletek, hogy szíveteken viselitek a Facebook-os oldalt, igazán én nem akartam egy komoly dolgot, csak mivel nem volt hát csináltam. A honlapunk zanzásított változata gyakorlatilag, igyekszem semmilyen partizán akciót nem kezdeni az oldalon, és pont ezért Tamásnak is van adminisztrátori joga ha úgy látja bele tudjon nyúlni.Ezt csak egy kis plusznak szántam, amivel itt is népszerűsíthetjük az egyesületet.Köszönöm!  Robi

13

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Csak ismételni tudom, hogy a Facebook-oldal interaktívan megjelenni csak nagy méretben tud (ez a menüsor teljes szélességét és legalább 150px magasságot jelent), ami szerintem egy nagyon "trendi" meg "fiatalos" oldalon elmegy, de itt komolytalanul mutatna. Hasonló okokból nincs semmilyen más Facebook-os plugin sem a weboldalon, csak a blogban. Az, hogy jelenleg ez divatos (és egyébként szerintem túlértékelt), nem jelenti azt, hogy használni is kell.
Aki pedig nem ismeri a Facebook-os oldalunkat, a jelenlegi gombbal ugyanúgy megismerheti.

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Nézd, lehet, hogy Te személy szerint nem szimpatizálsz a Facebookkal, de nem hiszem, hogy emiatt nem kellene maximálisan kihasználnunk egy olyan "eszközt", amit minden magára valamit is adó cég és szervezet igyekszik lehetőségeihez mérten kiaknázni. Másrészt a Facebookot nem csak a "trendi fiatalok" használják, gondolom neked is vannak fenn idősebb ismerőseid. De nem kívánok itt erről vitatkozni, majd klubnapon vagy közgyűlésen beszélünk róla.

15

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Nem szimpátia kérdése, leírtam, mi a probléma. Nem is használja mindenki, pláne nem jósági fokmérő az, ha valaki kirak egy Facebook dobozt a weblapjára: van, aki tényleg koncepciózusan használja, de ezek PR-stratégiájába jól beleilleszkedik a Facebook, mert belefér az imázsukba, és offenzívan alkalmazzák is (rajongói oldal kedvezményekkel és ajándékokkal, "kulisszák mögötti" hírekkel, minden célcsoportbeli ember meghívása, ha te meghívsz x ismerősödet, akkor kapsz egy valamit, stb.). Aztán vannak sokan olyanok, akik csak azért raknak ki pl. social plugineket, mert máshol látták és azt várják, hogy az majd segíteni fog nekik, akárhogyan is, de persze ez nem csak úgy jön (és meglehetősen röhejes, amikor egy oldalon van három Facebook doboz, láthatóan tanácstalanul).

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Igen, te így látod. De, mint mondtam, majd szépen leülünk klubnapon és közösen kialakítunk egy "Facebook stratégiát", amit végre fogunk hajtani, legyen az bármi is.

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Közben nézegetem a régebbi bejegyzéseket, és most látom, hogy az összes videónk elérhetetlen. Kérlek, nézd meg, hogy mi lehet a gond, és tedd vissza őket.
Köszi!

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

A Facebook-ról még egyszer utoljára:
http://www.rgstudio.hu/admin/kepek/file … studio.jpg

19

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Bánsági Andor írta:

Közben nézegetem a régebbi bejegyzéseket, és most látom, hogy az összes videónk elérhetetlen. Kérlek, nézd meg, hogy mi lehet a gond, és tedd vissza őket.
Köszi!

Köszi, az Indavideó most megújult, így változott az RSS feedjük formátuma is. Ez már pár nappal ezelőtt problémát okozott, most meg az a baj, hogy nincs már benne az az információ, ami a videók beszúrásához kell. Megkértem őket, hogy ezt a korábbiakhoz hasonlóan tegyék vissza. Addig amíg válaszolnak, egyelőre a videóknál csak egy link jelenik meg.

20

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Bánsági Andor írta:

A Facebook-ról még egyszer utoljára:
http://www.rgstudio.hu/admin/kepek/file … studio.jpg

Ha van jó ötleted a Facebookos jelenlétre, majd add elő, beszéljük és valósítsuk meg! De ismét: hiába vannak sokan a Facebookon, ne tegyük magunkat röhejessé azzal, hogy kirakunk egy jó nagy dobozt, amiben van egy "Találkozzunk a Facebookon" szöveg és lehet lájkolni. Ez önmagában komolytalan és koncepciótlan. A Facebook nem "ezüst golyó", nem is szabad annak hinni.

21

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Frissült a weblap motorja, ami többek között a galéria-oldalak és a blog gyorsabb betöltődésével jár. Aki esetleg valamilyen problémát talál, kérem jelezze.

22

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Javaslatom egy Facebookkal kapcsolatos hosszú távú koncepcióra:

A Facebook oldal kis különbségekkel megmaradna, ahogy most is szerkeszti Robi:
- Egy olyan felület, ahol a máshova valamiért nem való tartalmak is megjelennek (pl. az egyesülethez nem tartozó hajózástörténeti  érdekességek, hírek, ahogy most is).
- Az egyesületi weblap tartalmának duplikálását kerülni kell (kivéve, ha az többletinformációt hoz: ilyen az egyesületi tabló, amin meg lehet jelölni a személyeket; de pl. a Lajta gőzgépének amúgy is fent lévő képei nem!).
- Az egyesületi hírek belinkelése hasznos, ezt lehet automatizálni a blog feedjenek a Facebook oldalba való "bekötésével".
- A fórumok fül viszont teljesen felesleges.
- A FB oldalon bátoríthatjuk a "rajongók" saját tartalommegosztását (pl. hajós képek), közvetlenül az üzenőfalra.

Az egyesületi weblap változásai:
- A weboldalon minden alkalmas lap alján ott lenne a FB kommentdoboza (http://developers.facebook.com/docs/ref … s/comments). Ez azon túl, hogy egyszerű kommentelési lehetőséget biztosít (és ezzel lehet egyszerűbb interakciós felületet, mint a fórum), megvan az az előnye, hogy a kommentet alapesetben kipostolja az illető FB üzenőfalára (ennek reklámértéke van, jóval nagyobb, mint egy Like-gomb megnyomásáról szóló rövid sornak).
- A fórum kapna FB autentikációt: azaz aki akar, az úgy regisztrálhatna, ahogy most is (illetve akik most regisztrálva vannak, maradnának is), viszont be lehetne lépni FB-os profillal is, regisztráció nélkül.
- A FB oldal külön lapot kapna: itt a blog oldalához hasonlóan megjelennének az ottani bejegyzések, viszont a tetején lenne még egy Like doboz (http://developers.facebook.com/docs/ref … /like-box/). Ez utóbbi nyilván stream nélkül, mert az alatta lenne külön, a weblap arculatával.

A fentiekből a fórum FB-integrációján kívül minden elég gyorsan, viszonylag kis munkabefektetéssel megoldható. Az előbbi (meglévő nyilvánosan elérhető megoldások híján) egy nagyobb falat.
Ki mit gondol?

23

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Kedves Piedone!
Szívesen átadom a FB. adminisztrátori jogát, nem ragaszkodom hozzá. Én nem szeretném vezényszóra csinálni, viszont nem találom jó ötletnek, hogy bárki, bármit kontroll nélkül feltöltsön. Tamásnak mint elnöknek alapból megvan az adminisztrátori joga, Ő engem is cenzúrázhat ha nem kívánt tartalom kerül fel. De amikor Te szóltál, hogy kerüljük néhány fotó felkerülését, azonnal levettem. Nem gondoltam, hogy ekkora hókuszpókusz kerekedik az oldal miatt. Addig is amíg nem rendeződik ez a kérdés nem nyúlok az oldalhoz, ha kéred az adminisztrátori jogot , jelezd és azonnal átadom. A Lajta gőzgépről zömében az általam készített fotók kerültek fel-nem értem a problémát! Üdv!  P.R.

24

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Én nem kérem, és semmiféle hókuszpókusz nincs. Semmit nem kell cenzúrázni sem, nem értem, miért jött le ez így: azt írtam, hogy ne duplikáljuk az az egyesületi weblap tartalmát, csak akkor, ha ennek van értelme.
A fentebb általam írtak (melyek javaslatok egy koncepcióra) FB oldalra vonatkozó részei lényegében azt mondják, hogy mindent csinálj úgy, ahogy eddig is. Nem is lenne értelme változtatni (pláne vezényszóra! Ez nem is értem miből jött le.), mert, ahogy írtam is, úgy jó, ahogy most is van. Különbségek, ugye: blog automatikus bekötése a hírek átemeléséért (azaz nem te raknád ki minden blogpostnál egyenként a linket az üzenőfalra, hanem menne magától), a fórumok fül megszüntetése (mert az egy blogbejegyzésből másolt bejegyzésen kívül nem áll semmiből) és az említett fajtájú duplikált tartalmak jövőbeni kerülése. E mellett az oldal jobban kapcsolódna a weblaphoz. Nem értem, ebben mi ad okot a megrökönyödésre.
Hozzáteszem, az oldalon most is bárki bármilyen hivatkozást megoszthat és üzenetet írhat (felül van erre két gomb), és a FB oldalak egyik értelme is, hogy kétirányú legyen a kommunikáció. Amit írtam, hogy arra lehetne bátorítani a csatlakozottakat, hogy ők is nyugodtan rakjanak fel olyan linkeket pl., amik érdeklődésre tarthatnak számot (mit a Te NG-os videólinked). Ez mellesleg a felhasználó hírfolyamán keresztül a FB oldal ismertségét is növelné, és egyébként az adott ember hozzászólási joga probléma esetén bármikor megvonható.

25

Válasz: WEB-lappal kapcsolatban

Én erre a mondatra gondoltam: de pl. a Lajta gőzgépének amúgy is fent lévő képei nem!
Én ezt felszólításnak értelmezem.Egyébként az üzenőfalon bárki, bármit írhat, de fényképet , filmet nem tölthet fel, csak rajtam vagy Tamáson keresztül. Eddig csak egy ilyen kérés volt és az illető nem emelt a dolog ellen kifogást.Fel is kerültek a fotók-Jánvári úr képei.Szerintem kezd viccessé válni ez a FB téma. Andorral már vívtatok ez ügyben , akkor sem értettem miért ilyen lényeges kérdés, főleg hogy max. 50  ember olvassa rendszeresen. Én pont azzal igyekeztem itt foglalkozni, ami a hajosnep.hu-ról kimarad, de néhány hajósnak azért fontos-lásd a Bányász havariája, és azért az oldalon keresztül egy-két régi hajós ismét kapcsolatba került egymással.Az meg gondolom nem olyan nagy gáz, hogy a Lajtáról is felkerült egy-két fotó. Szerintem ennél lényegesebb kérdések is vannak az egyesület életében, mint a FB-on rágódni. További szép napot!  P.R.